Com a treballadors de RTVV ens sentim avergonyits pel tractament que ha fet la ràdio i la televisió pública de la manifestació de dissabte passat contra la política educativa del govern valencià i per demanar la dimissió del conseller Font de Mora.

L'informatiu de dissabte per la nit de Canal 9 va tindre prou en 35 segons per llançar els següents missatges: dir que l'objectiu de la manifestació era una genèrica defensa de l'ensenyament públic sense fer cap referència a la destitució del conseller Font de Mora, desviar les crítiques del govern valencià i dirigir-les a Zapatero, criticar el rebuig a l'assignatura d'Educació per la Ciutadania argumentant que el Consell ha anunciat una moratòria, rebaixar els participants a 12.000, qualificar la protesta de fracassada argumentant que l'assistència havia estat per sota de les expectatives dels convocants i criticar la Delegació del Govern per autoritzar la manifestació el primer dissabte de la campanya de Nadal.

Mentrestant, les imatges intentaven transformar una manifestació multitudinària en un acte marginal en el qual apareixia poca gent i on es donava el protagonisme a les banderes republicanes i a una pancarta d'Esquerra Republicana que havien tingut que buscar amb lupa. Es pot actuar de forma més manipuladora? Doncs sí: sis minuts després d’aquesta informació va aparéixer una notícia de 1 minut i 10 segons amb declaracions de Font de Mora anunciant que el Consell destinarà 150 milions d’euros per al Plà de plurilingüisme.

El govern valencià vol imposar en les escoles la seua particular visió partidista d'Educació per a la Ciutadania. En la RTVV també vol imposar la seua peculiar visió de les quatre regles: sumar manipulació, restar credibilitat, multiplicar deute i dividir la societat. Aquesta malifeta té noms i cognoms i estaria bé que algú començara a conjugar el verb dimitir:

Pedro García (Director General de RTVV)
Lola Johnson (Directora d'informatius TVV)
Maite Fernández (Coordinadora departament informatius)
Cristina Bonet i Maria Rodrigo (Editores)
Luis Miguel del Baño (redactor de la noticia)

A Ràdio 9 només es va "informar" al butlletí de les 6 i el de les 10 de la nit. En el primer, la notícia no era la manifestació, sinó els problemes de trànsit que provocava. En el segon es va fer un simple enunciat de la protesta dient quantes persones havien anat segons les diferents fonts. Una altra "fita periodística" del responsable d'informatius Juanjo Braulio.

El govern valencià ha fet bandera de la prepotència i s'ha burlat de pares, alumnes i ensenyants. No és molt diferent de la prepotència que està demostrant la direcció de RTVV pressionant els treballadors per aconseguir adhesions inquebrantables a un acord col.lectiu d'eficàcia limitada que dona l'esquena a la majoria de la representació sindical.