INFORME DEL SÍNDIC DE COMPTES:
ELS 7 PECATS CAPITALS DE RTVV (2on.)


- Hi ha saldos d'intercanvis publicitaris classificats com de dubtós cobrament, per import de 145.645 euros. No es formalitzen en cap contracte ni estan subjectes a les normes generals de publicitat pel que fa a la formalització d'aval, per la qual cosa existeix el risc d'incompliment de la compensació per falta de garanties jurídiques. El Síndic recomana que els intercanvis publicitaris es regulen de forma adequada. Només en 2007 s'han donat de baixa saldos incobrables, per import d'1.183.067 euros.

- Les tarifes de preus d'anuncis publicitaris, aprovades anualment pel director general d'RTVV, perden la seua efectivitat al ser minorades en alguns casos de forma significativa, a conseqüència de l'aplicació de descomptes no prevists en les dites tarifes (encara que això siga habitual en el mercat audiovisual), que en la majoria dels casos signifiquen entre el 48% i el 65% del preu fixat; de la consideració de l'índex d'audiència (GRP) per a fixar els preus; de la realització de contractes globals, i en menor manera per l'emissió d'anuncis de patrocini i promoció

- En els contractes de patrocini publicitari, hauria d'acreditar-se en l'expedient la necessitat de fer la despesa i la justificació del preu contractat.

- Subvencions que es comptabilitzen com a ingressos publicitaris: En l'exercici de 2007 el Grup RTVV ha rebut de la Generalitat una subvenció de 921.000 euros, destinada a la campanya de sensibilització del medi ambient. Aquesta operació ha sigut considerada i comptabilitzada com un ingrés publicitari i s'hi ha emés una factura de 793.965 euros, més 127.035 euros d'IVA repercutit. Atesa la naturalesa de l'operació, calia haver-la registrada com un ingrés per subvencions. En conseqüència, existix una sobrevaloració en els comptes "Ingressos publicitaris" i "IVA repercutit" pels imports esmentats anteriorment i una infravaloració en el compte de "Subvencions d'explotació" per 921.000 euros.