INFORME DEL SÍNDIC DE COMPTES:
ELS 7 PECATS CAPITALS DE RTVV (5è)


- TVV i RAV continuen sense utilitzar les borses de treball en la majoria de les contractacions realitzades. El síndic recomana que, tal i com recull el Conveni Col.lectiu, s'activen les borses de treball en cadascuna de les categories. També, es recomana que l'objecte dels contractes d'obra o servei s'hi definisca amb precisió i claredat.

- El personal de suport o d'assessorament a directius, denominat "Extra-plantilla", supera el màxim previst en el Conveni Col•lectiu i en la normativa interna.

- Durant l'exercici de 2007 el Grup RTVV ha aprovat un nou organigrama, variant el vincle contractual del personal directiu, el qual passa a ser d'alta direcció. Tanmateix, aquesta modalitat contractual requereix l'exercici de poders inherents a la titularitat jurídica de l'empresa, que no es dóna en molts dels contractes seleccionats. Es recomana que es regule en una circular interna tant la contractació del dit personal, com les condicions laborals i retributives aplicables.

- El 9 de juliol de 2007 el director general de RTVV posà en coneixement del Consell d'Administració un document en el qual es recullen els requisits i les funcions de cada lloc de treball. Existeixen diferències entre els grups i les categories que es detallen en el Conveni Col•lectiu vigent i aquells que presenta el citat informe, i que caldria conciliar.