Des de la Intersindical compartim la necessitat d’un contracte programa seriós que sanege els comptes, injecte rigor pressupostari, mantinga els llocs de treball, permeta afrontar la revolució tecnològica, augmente la producció i fomente els valors socials per als quals fou creada la RTVV. En resum, compromés amb la ràdio i la elevisió com un servei públic al servei dels valencians. I malament es poden aconseguir aquests objectius des de la prepotència i el secretisme que està caracteritzant la seua gestació: al marge del Consell d'Administració, al marge dels treballadors i dels seus representants, al marge del consens polític i, fins i tot, al marge de la mateixa direcció de RTVV.

El contracte programa, pel que sabem, es convertirà en una simple operació financera sense més objectiu que establir una retallada de despeses que apuntaran directament als llocs de treball. El missatge de la Conselleria d'Economia sembla molt clar: “ahí teniu els diners que estem disposats a donar-vos i apanyeu-vos com pugueu”. O, “nosaltres posem el diners, insuficients, i vosaltres feu al feina bruta”.

El Director General de RTVV, Pedro García, va dir en la darrera reunió del Consell d'Administració que caldrà introduir un nou model de relacions laborals per tal d'optimitzar la plantilla i ajustar-la a les necessitats de producció. De quina producció ens parla?

El Director General sap molt bé que cada temporada hi ha menys producció pròpia. Actualment només hi ha cinc programes de producció pròpia depenents del departament de programes. La resta, la fan productores privades. Cada temporada, cauen programes. “Trencadís” i “Sense filtre” són els darrers que han passat a millor vida, però encara se'n podrien afegir més. I cada retallada de producció pròpia és una retallada del nombre de treballadors i, per comprovar-ho, només cal anar a Guantànamo i observar com cada dia està més buit.

Repetim la pregunta: De quina produccció parla el Director General quan aquesta minva cada dia i provoca acomiadaments?

Pedro García va explicar en el Consell d'Administració que el nou model de relacions laborals que vol introduir en l'empresa es farà a través del nou Conveni Col.lectiu que està negociant-se i que, segons ell, inclourà la polivalència, la flexibilitat horària i la creació d'una plantilla de fixes discontinus.

Seria bo que el Director General explicara als sindicats el que ja ha explicat al Consell d'Administració. Parlant clar, perquè el que sabem no ens agrada i el que no farem de cap de les maneres anem a fer des de la Intersindical és carregar cap escopeta que després s'utilitze per disparar contra els treballadors. Les mobilitzacions mai no han estat tan justificades com ara.