Burjassot, 12 de setembre de 2008

El comité d’empresa de RTVV acorda manifestar als companys i les companyes de RTVM el seu suport en la defensa de la naturalesa pública de Telemadrid.

Els sindicats que conformem el comité de RTVV hem reiterat en moltes ocasions la nostra defensa dels mitjans públics, que són garantia de pluralitat i, per tant, de més i millor democràcia.

Les finalitats per les quals varen ser creades les ràdios i les televisions públiques mai no seran ateses pel sector privat, sotmés, lògicament, a interessos privats.

A RTVV, el Partit Popular va intentar vendre a trossos Canal 9. Els concursos d’adjudicació de la programació i la publicitat van ser declarats nuls pels tribunals, en un procés que va acabar davant el Tribunal Suprem.

En aquella ocasió salvàrem la naturalesa pública de RTVV. Però els interessos privats continuen, de la mà del Partit Popular, tractant de trobar el seu profit en la desaparició del sector públic de comunicació.

L’actitud del Partit Popular, que ha tornat a reclamar la privatització de Telemadrid, és totalment incoherent. Mentre uns dirigents d’aquest partit afirmen que no han d’existir mitjans públics, treballen juntament amb els altres partits en el nou projecte de RTVE. O han governat lustres sense privatitzar les televisions que controlaven, com és el cas de Televisió de Galícia.

També cal denunciar la utilització partidista del Partit Popular, que es serveix de Telemadrid i Canal 9 per a promoure els seus interessos i silenciar els altres, i que, com han demostrat ara a Madrid, estan disposats a privatitzar un mitjà públic en el cas que algun dia puguen no necessitar-lo.