El president de la Generalitat ha anunciat la creació d’un canal d’informació 24 hores al dia i ha fixat com un dels seus objectius el rendabilitzar el treball dels professionals de RTVV. La Intersindical demana que aquest nou canal siga completament de producció pròpia i per tant una garantia del manteniment dels llocs de treball.

L’actitud de la Generalitat contrasta amb la negativa de la direcció de RTVV d’incloure un mínim de producció pròpia en el conveni col.lectiu que estem negociant. De fet, es tracta d’una de les principals reivindicacions de la plataforma unitària presentada per la Intersindical juntament amb CCOO, UGT i CGT. L’empresa, per contra, ha optat per un model d’externalització de la pràctica totalitat de la programació de Canal 9 i Punt 2.

Esperem que la creació d’un nou canal signifique un avanç del que hauria de ser el contracte-programa que preparen la Direcció de RTVV i la Conselleria d’Economia. Per a la Intersindical, este contracte programa hauria d’incloure, a més de la viabilitat econòmica de l’empresa, el manteniment de tots els llocs de treball i la potenciació d’una ràdio i televisió pública al servei dels ciutadans.

Des de la Intersindical anem a exigir que el nou canal no es convertisca en un colador per a seguir realitzant contractacions irregulars. També anem a exigir que responga als criteris de pluralitat , imparcialitat i objectivitat que es recullen a la llei de creació de RTVV, però que no es troben als informatius de Canal 9 i Ràdio 9.

Denunciem que mesures tan importants per a la viabilitat de l’empresa i el futur dels seus treballadors es realitzen a esquenes dels sindicats. No és la primera vegada que denunciem el secretisme i la falta de transparència de l’empresa. És per aquest motiu que tornem a exigir, com ja ho ha fet el Comité d’Empresa la necessitat de reunir-nos amb el Director General i el Conselller d’Economia el més aviat possible.


Burjassot 19 de setembre 2008