El president de la Generalitat ha dit a les Corts que el contracte-programa està negociant-se amb "l'equip tècnic i professional" de RTVV i ha anunciat que prompte hi haurà una proposta amb la qual "seguro todos" estarem d'acord. Tots sabem que no hi ha cap "equip" a RTVV i també que el contracte programa no satisfarà a tots. Nosaltres hauríem agraït a Camps que haguera oferit més gra i menys palla. Més compromisos i menys autocomplaença.
El que preocupa extraordinàriament i volen saber els 1.200 treballadors de RTVV es com pensa el govern valencià garantir la viabilitat econòmica de l'empresa i el manteniment dels llocs de treball. Per això, considerem una frivolitat que el president, preguntat pel contracte-programa, s'haja enfilat com una carabassera parlant de l'aigua de l'Ebre, les discriminacions de Zapatero i altres falques a les que tan acostumats estem.
És que els representants dels treballadors no tenen res a dir? Per què no ens reb el Director General a pesar d'haver-li-ho demanat més de deu vegades? Com és possible que els sindicats hajam hagut d'acudir a la inspecció de treball perquè l'empresa incompleix sistemàticament l'obligació d'informar que l'imposa l'Estatut dels Treballadors?
Des de la Intersindical considerem que el futur passa, necessàriament, pel diàleg i l’entesa perquè els treballadors són el millor capital de què disposa RTVV. Qualsevol solució a la crisi econòmica de la radiotelevisió valenciana passa pel foment de la producció pròpia i pel treball dels seus professionals.
Volem tindre l'oportunitat de plantejar les nostres idees per eixir de l’actual situació de la qual únicament és reponsable la direcció de l'empresa per la nefasta gestió que ha realitzat.
La negociació del conveni col.lectiu no pot ser aliena al contracte-programa. Sobretot quan l'empresa tant d'interés té en ampliar la flexibilitat i la polivalència. No podem entrar en el seu joc mentre no conegam clarament quines són les seues intencions. El contrari, com ja hem dit, seria ajudar-los a carregar l'escopeta.