La Intersindical, juntament amb CCOO, UGT i CGT, vam presentar dimarts pel matí un document amb l'objectiu d'acostar postures amb l'empresa. En el document renunciàvem a plantejar algunes de les nostres principals reivindicacions, n'assumíem algunes de l'empresa i en algunes qüestions especialment polèmiques reclamàvem, almenys, mantindre la redacció de l'actual conveni.

La millor manera de de comprovar l'esforç realitzat per nosaltres és que l'empresa ens va convocar el mateix dimarts per la nit per negociar el document. Per què de nit? Per què en un bar sense cap condició per negociar? Per què tantes preses? La resposta és que l'empresa estava encabotada en que firmarem un principi d'acord l'endemà, dimecres, a les 12 hores. Voleu saber per què?: Mireu la foto i trobareu un bon parell de raons. El que va passar des del moment de presentar el document fins que l'empresa es va cansar de negociar ho teniu en la columna de la dreta.

La Intersindical, juntament amb CCOO i CGT pensen que cal continuar la negociació sobre la base del document. UGT no ha volgut esperar i ha posat la seua firma al costat de la d'USO. El més sorprenent és que només 17 hores abans, el Director General de RTVV, Pedro García, es comprometia en les Corts Valencianes a aconseguir un conveni extraestatutari.

Davant esta situació, CCOO, Intersindical i CGT han emés el següent comunicat:


L'EMPRESA TRENCA LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI I INTENTA POSAR EN MARXA UN ACORD D'EFICÀCIA LIMITADA LESIU PER ALS TREBALLADORS


La direcció de l’empresa ha trencat les negociacions del Conveni després de huit mesos en que no ha volgut dur a terme una negociació real amb la majoria dels representants dels treballadors i en què ha intentat imposar un text que desregulava les relacions laborals a les nostres empreses.

La majoria de la representació dels treballadors, CCOO, Intersindical i CGT hem tractat de buscar fòrmules d’aproximació fins a última hora, però finalment se’ns ha donat un ultimàtum sobre una proposta inassumible, ja que lesiona els drets dels treballadors.

El trencament de la negociació per part de la direcció comportarà l’existència d’un pacte d’eficacia limitada per als afiliats dels sindicats que l’han signat –USO i UGT- i per als treballadors que s’hi afegisquen. Un acord ilegal, ja que modifica aspectes de jornada, horaris, organització del treball, que no estan permesos en esta classe d’acords.

La resta de companys ens regirem per l’establit en el VII Conveni Col•lectiu, l’única norma amb validesa general. Un Conveni que ens garanteix la jornada setmanal de 35 hores i el poder adquisitiu.

A partir, d’ara, però l’empresa intentarà pressionar a la majoria dels treballadors per a que se sumen a l’acord d’eficàcia limitada. Per això, vos demanem que no firmeu en benefici vostre i del conjunt dels treballadors.

El pacte que pretenen imposar no garanteix l’estabilitat. Després de mesos d’incomplir la llei de reforma laboral, l’empresa vol fer ara un xantatge als treballadors temporals obligant-los a firmar l’acord amb USO i UGT per a donar-los els drets que ja tenen. Ben al contrari, aquest acord comporta greus retrocessos en qüestions d’horaris i regulació de la jornada:

a) Hores extra a partir de les 40 hores setmanals
b) Còmput mensual de la jornada durant 8 mesos a l’any
c) Flexibilització de la jornada i imposició de jornades partides a voluntat de l’empresa.
d) Polifuncionalitat i flexibilitat de les relacions laborals de tots els treballadors.

És el moment que treballem tots junts per evitar que se’ns impose aquesta pèrdua de drets laborals per a tots i perquè forcem l’empresa a tornar a la negociació.

CCOO, Intersindical i CGT convocarem assemblees de treballadors la setmana que ve per plantejar una resposta contundent a l’actitud de l’empresa.

Burjassot, 19 de novembre de 2008