Tots sabem el difícil que és que l'empresa, a estes altures, modifique els seus plantejaments de fons sobre el conveni. Tot i això, a USO li ha entrat un atac de zels davant la possibilitat que el seu señorito millore a la resta de sindicats la oferta que li ha fet a ella. És per este motiu que s'ha afanyat a enviar un missatge als treballadors per informar-los de “la propuesta firme de convenio”. És a dir, del seu compromís ferm de no intentar millorar-lo i de fer el possible perquè els altres tampoc el puguen millorar. El señorito es mio, el señorito es mio y lo quiero pa mi sola....

Nosaltres, demanem coses raonables:

Que les hores extraordinàries que es fan es paguen en temps o en diners. Però que es paguen, almenys, com ara.

Que l'empresa no ens pose a botar d'una categoria professional equivalent a una altra sense definir prèviament quines són les categories professionals equivalents.

Que es reconega que la flexibilitat laboral és un dret del treballadors per conciliar la seua vida personal, familiar i laboral i no un dret del empresari per desregular la nostra jornada i horari de treball.

Que no obligue als treballadors a renunciar al seu dret a acudir als tribunals i recórrer davant la instància que vullguen sense necessitat de passar prèviament per la Comissió Paritària.

Que no s'allarguen els actuals horaris d'eixida o de menjar només que perquè si.

Que s'elimine la barbaritat que significa que l'empresa puga pactar horaris diferents dels establerts dins el conveni sense cap tipus de limitació.

Que no desaparega del conveni, sense més ni més, l'Estatut de Redacció.

Que no ens presenten com a concessions el que la llei o l'actual conveni ja ens reconeix.

En resum, demanem que el pròxim conveni no siga pitjor que l'actual. I de que parla mentrestant USO?: de dies moscosos i altres martingales que ens recorden als conqueridors d'Amèrica permutant amb els indis la seua quincalla a canvi d'or. De què ens serveixen quatre dies més de vacances si la resta l'any anem a estar pitjor? Quin negoci és eixe? Clar que d'això, la USO no en parla.

No anem a negar que hi ha coses positives però, ara per ara, ens demanen un preu que no podem pagar. El nostre compromís és intentar salvar el conveni. I és el que farem fins l'últim segon.