L’empresa ha passat de la postura inicial de no moure una coma del seu projecte de conveni a acceptar que pugam reformular algunes propostes per escrit. Naturalment, això no implica que vaja a acceptar les aportacions que fem. En qualsevol cas no ens podem permetre el luxe de desaprofitar cap oportunitat de millorar els text que ens han presentat i que, ara per ara, no podem assumir.

L’empresa es nega a reunir-se amb tots els sindicats a la vegada i pretén que les aportacions les fem cada secció sindical per separat. Això, en cap moment pot significar una minva en la unitat sindical que ha caracteritzat tot el procés de negociació. Simplement ens va a exigir un major esforç de coordinació, ben entés que en estos moments els nostres objectius han de ser més modestos dels que teníem en un principi. Es tracta de salvar els mobles sense trair els nostres plantejaments.

Anem a fer el possible perquè els treballadors no siguen víctimes d’un conveni extraestatutari que supedita els seus drets als capricis de l’empresa. Però som conscients que el pitjor negoci que podem fer és firmar un conveni estatutari que premeta a l’empresa actuar amb la mateixa impunitat que en un conveni extraestatutari.