La Intersindical ha ratificat ja el preacord aconseguit divendres passat amb l'empresa i que farà possible la consecució del VIII Conveni col.lectiu de RTVV. És per este motiu que ja no cal adherir-se, com reclamava l'empresa, al text firmat per USO i UGT.

La nostra secció sindical ha avaluat positivament les millores aconseguides que podeu seguir en la columna de la dreta. Valorem especialment que la Comissió Paritària aconseguisca competències per fer el seguiment de l'aplicació del decret que regula la transformació dels treballadors temporals en fixes. Pensem que això ens permetrà controlar l'estabilitat de l'ocupació i fomentar el manteniment dels llocs de treball. També destaquem que siguen extraodinàries les que passen de les 35 setmanals, que l'empresa no puga canviar unilateralment i sense cap límit els horaris fixes,que es limite la durada de la jornada continuada i que no es retalle el dret dels treballadors a presentar recursos contra l'empresa. Altres reivindicacions, com ara el còmput mensual d'hores extraordinàries en les jornades especials, no hem aconseguit eliminar-lo, però sí limitar el nombre de persones afectades i millorar significativament el periode de còmput que passa a ser quinzenal.

Volem agrair als treballadors l'esforç que han fet ajornant la seua adhesió a l'acord extraestatutari a pesar de les pressions que han rebut de l'empresa. Són ells els que han donat una oportunitat a la negociació i ha sigut pensant en ells que hem fet l'exercici de responsabilitat que se'ns demanava: negociar amb fermesa fins el final per tal d'aconseguir el conveni més digne possible.

La Intersindical ha convocat assemblees per a despús demà, dimecres, a la tele i la ràdio per explicar als treballadors l'actual situació i els termes de l'acord assolit.

Ha sigut una negociació dura, que va concloure divendres després de més de nou hores de reunió. No és el conveni que buscàvem quan vam començar les negociacions fa més de hui mesos, però estem convençuts que és el millor que es podia aconseguir en les actuals circumstàncies. Tot i això, si algun sindicat, com a conseqüència de l'acord fet per la Intersindical, aconsegueix forçar noves negociacions per millorar-lo, tindrà tot el nostre suport i participació més activa.

Considerem que l'existència d'un conveni col.lectiu és un èxit per a tots els treballadors i una garantia jurídica amb vistes al futur, un futur que veiem negre i que comença l'any 2009 amb una retallada del 23% del pressupost de RTVV.

En els pròxims dies vos anirem informants d'altres qüestions que també vos preocupen. Per exemple, com lliuraran els moscosos o els festius els treballadors que no havien signat l'extraestatutari o com es lliuraran les hores extres acumulades. Continuem treballant. Continuem informant.