Com sabeu, en estos moments no hi ha un acord ferm sobre el VIII Conveni Col.lectiu, ja que continuem pendents de l'aprovació per part d'Hisenda de les taules salarials. I com no hi ha conveni, no és pot aplicar. Això significa que fins que no s'aprove definitivament, continua en vigor l'actual conveni. Esta situació pot durar mesos.


A pesar d'això, els sindicats firmants del preacord hem acordat amb l'empresa avançar algunes de les lliurances incloses en el futur conveni:


  • Tots els treballadors tenen dret a lliurar els dies 26 de desembre i 2 de gener. Aquells que treballen algun d'eixos dies tindran dret a lliurar -que no cobrar- un altre dia diferent.


  • Tots els treballadors tenen dret a lliurar un dia moscoso més. Qui per qualsevol causa no el gaudisca abans d'acabar l'any, podrà fer-ho fins el 31 de gener.


  • Els treballadors amb una antiguitat en l'empresa superior als 15 anys tenien dret a gaudir d'un dia més de vacances. El dia de vacances corresponent al 2008 el podran lliurar fins el 31 de gener.


Resumint: tots els treballadors sense excepció podran lliurar tres dies d'ací fins el 31 de gener i aquells que tinguen una antiguitat en l'empresa de més de 15 anys, 4 dies.


La resta d'aspectes arreplegats en el futur conveni, com ara tot el relacionat amb les hores extraordinàries, continua exactament igual que ara.


Nosaltres esperem que la proposta econòmica de la Conselleria d'Hisenda estiga en la línia del que hem plantejat. Cas que fora insatisfactòria i que finalment decidirem no firmar el Conveni, l'empresa ens ha advertit que reclamaria als treballadors que tornaren els dies lliurats de la forma que s'acorde.


D'altra banda, l'empresa i els sindicats que donen suport al VIII Conveni hem firmat un nou document en el qual es modifica l'anterior conveni extraestatutari per incloure els acords als quals va arribar l'empresa amb la Intersindiccal i que ja coneixeu.

Si voleu consultar la integritat d'este document, és a dir el preacord de VIII Conveni, només heu de clicar en este enllaç.