Ja hem explicat les dificultats que hi ha per concretar els possibles acomiadaments que planen sobre Canal 9 a causa de les retallades dels Pressupostos de l’any que ve. El principal problema per a calcular-los és l’obscurantisme de l’empresa que ha posat els gastos del personal temporal dins la partida d'aprovisionaments juntament amb totes les despeses de producció i sense desglossar-les.

En l’escrit anterior plantejàvem els llocs de treball que es perdrien si totes les retallades del capítol esmentat caigueren sobre els treballadors temporals.

Hui, intentem concretar un poc més atés que hem trobat una via per separar els gastos del personal temporal de la resta de gastos de producció. La via que hem trobat és acudir als informes de la Sindicatura de Comptes. El darrer correspon al 2006 i d'acord amb el que es dedueix d'aquest informe, les despeses de personal temporal foren aproximadament de 25 milions d'euros.

En el cas que l’empresa concentrara totes les retallades del capítol d’aprovisionament ja vam dir que podria afectar 500 treballadors. Ara, podem fer un altre supòsit: que l’empresa realitzara les retallades de forma proporcional entre totes les partides que entren en l’apartat d’aprovisionaments. Cas de ser així, els acomiadaments serien aproximadament de 125 treballadors. Tanmateix, hem d’advertir que no hi ha cap motiu per pensar que les retallades es van a fer atenent a cap tipus de proporcionalitat. De fet, no tindria massa sentit. Ara i adés continua vigent el principi que el que no es lleve a les productores amigues ens ho llevaran a nosaltres.
Hi ha un altre problema que encara complica més l’estabilitat dels treballadors i és que el govern valencià, alhora que imposa retallades a RTVV, enceta noves iniciatives que no fan més que disparar el seu pressupost i complica, encara més, qualsevol tipus de previsió. És el cas dels drets de la Champions League o els de la Fórmula I que suposaran una inversió fortíssima i que hauran de ser finançats del capítol d'aprovisionament a pesar que aquest es reduirà un 12'8 per cent. Això per no parlar del canal informatiu 24 hores del que va parlar Camps i del que no hem tornat a saber res. És a dir: encara no han passat dues setmanes des què el govern valencià va plantejar una retallada de 22 milions d'euros del capítol d'aprovisionaments i ja està comprometent unes despeses noves que superaran els 30 miliions.

Com afectaran aquestes noves iniciatives els pressupostos de RTVV? Quina incidència tindran sobre l’ocupació?

Els números no els ixen i ningú no dóna cap explicació.