Malauradament, l'empresa ens ha lliurat una proposta de conveni sense esgotar les possibilitats de millorar-lo. La nostra postura final encara està per prendre, però, a hores d'ara, pesen més les mancances i indefinicions que els elements d'avanç.
Volem que els treballadors no queden al marge del debat que estem tenint al si dels sindicats. Per això, vos oferim un balanç dels punts positius i negatius de la proposta que fa l'empresa per tal que també els avalueu. També vos facilitem un enllaç per tal que pugueu comprovar les novetats de la proposta empresarial i poder comparar-la detalladament amb l'actual conveni.
Si l'empresa manté la seua postura de no modificar ni una coma de la seua proposta, estem abocats a un conveni d’eficàcia limitada (extraestatutari) amb totes les mancances que això implica. Cal que l'empresa s'implique més. En les actuals circumstàncies, els directius de la casa no poden conformar-se a veure els bous des de la barrera com han fet fins ara. Hi ha marge per avançar i seria una irresponsabilitat no intentar-ho. Per aconseguir-ho, no cal allargar el termini previst per a la firma del conveni, el pròxim dia 19, simplement, aprofitar el temps.

Cal remarcar que no comparem el que demanàvem en la nostra plataforma reivindicativa, sinó el que ja tenim en l’actual conveni amb el que ens ofereix l’empresa.


ASPECTES POSITIUS

-Flexibilització de la jornada per conciliar la vida laboral, personal i familiar. Es podrà compensar allargant la jornada o a través d'una bossa d'hores.
-Inclou la elaboració i implantació d’un Pla d’Igualtat.
-Aplicació del decret que atorga condició d'indefinits als traballadors que estiguen contractats durant un termini superior a 24 mesos en un període de 36 mitjançant dos o més contractes temporals. (Decret Zapatero)
-Compromís de readmetre els treballadors, únicament fixes de plantilla, que hagen sigut acomiadats com a conseqüència d'un expedient disciplinari de forma improcedent.
- Jubilació parcial als 61 anys per als treballadors fixos de plantilla compensats amb contractes de relleu.
-Reconeixement com a concepte retributiu de les paguetes de març i setembre, tot i que la quantia econòmica no varie.
-En el termini d'un any la comissió paritària redactarà un nou articulat de la borsa de treball.
-Es guanya un dia d'assumptes propis, arribant a un total de 6.
- Es guanya un dia de vacances a partir dels 15 anys de treball en l'empresa, 2 a partir dels 20 i tres als 25.
- Es guanya la lliurança d'un festiu local (18 de març o 23 de juny o Magdalena)
-S'inclou el permís per a l'assistència a tractaments de fecundació assistida.
-S'inclou el permís de 6 dies per avortament si no hi ha baixa laboral.
-S'inclouen tres dies de permís per hospitalització, incloent la domiciliàría, de la parella, pares, sogres, fills , germans i avis.
-Es milloren i amplien els permisos per exàmens.
-Reducció de la jornada en casos de violència domèstica.


ASPECTES NEGATIUS



-El treballador pot ser destinat a realitzar tasques d'una categoria professional equivalent sense definir prèviament quines són les categories professionals equivalents i sense que l’empresa justifique la seua decisió com ara.

-Obliga el treballador a passar per la Comissió Paritària abans de presentar cap demanda davant la inspecció de treball o altres institucions laborals.

-L'empresa s’atribueix en exclusiva la posada en pràctica de la plurifuncionalitat i la flexibilitat laboral sense comptar amb els representants dels treballadors.

-Elimina la possibilitat de trasllats dins el mateix centre de treball i limita la promoció interna.

-No evita els abusos que es fan amb la contractació de guionistes per tal d’evitar les borses de treball.

-Es limita el cobrament d'hores extraordinàries, ja que només es pagaran les que superen les 40 hores setmanals. També es limita la compensació a través de lliurances.

-Elimina que la jornada continuada de mati no podrà excedir de les 15'30 hores.

-Limita l'us de vales de menjador en la ràdio

-Permet a l'empresa pactar jornades especials al marge del conveni i sense cap limitació ni cap tipus de control per part de la Comissió Paritària.

-Permet a l'empresa modificar els horaris fixes més d’una vegada a l’any sense que ho controle la Comissió Paritària com ara.

-L'horari de sopar que ara va de les 20 a les 23'30 hores, passa a ser de les 19 a les 24 hores.

-Es creen els pactes de rodatge sense establir cap control.

-Autoritza l'empresa a contractar persones i assignar-los categories professionals diferents a les establertes en el conveni.

-Només concedeix tres dies de baixa per paternitat quan la llei ja en marca 15.

-Congela les prestacions socials durant dos anys.

-Suprimeix sense cap explicació 13 categories laborals i en crea 5 de noves.

-Supedita el manteniment de l’Estatut de Redacció a que tots els sindicats firmen el conveni i es nega a introduir millores per fer-lo operatiu.