Ja era hora! Per fi, USO ha parlat clar i ha admés que durant els huit mesos que ja dura la negociació del conveni col.lectiu no ha fet altra cosa que entrebancar les propostes de la resta de sindicats i fer-li costat a l'empresa.
Per fi, ha admés que ha fet pròpies les reivindicacions de l'empresa que són la mobilitat i la flexibilitat en compte d'assumir l'increment de la producció pròpia, l'estabilitat i les millores de les condicions laborals dels treballadors que hem defensat i defensem la resta de sindicats.
A USO li ha faltat dir que CCOO, la Intersindical,UGT i CGT han presentat i defensat propostes conjuntes en cadascuna de les reunions de la Comissió Negociadora i que, totes elles, es troben arreplegades en les actes. Naturalment, ells en tenen arreplegades molt poquetes perquè no han obert la boca. Nosaltres no enganyem ningú perquè la nostra plataforma és pública. Per contra, ells, en compte d'una plataforma, sembla que han construït un trampolí. Per això, no podem entendre que parlen de misèries humanes, sous gratificants i privilegis sindicals amb la quantitat d'estómacs agraïts que hi ha en les seues files.
A hores d'ara, no és cap secret per a ningú que USO és la bandera de conveniència amb la qual navega l'empresa. Tot i això, preferiríem que fora l'empresa la que ens assegure que no s'acomiadarà cap treballador. Qui és USO per a afirmar el que no s'ha atrevit a afirmar l'empresa a pesar d'haver-li-ho demanat? I el colmo: Com pot dir que si va gent al carrer serà per culpa nostra i no de l'empresa? S'han tornat bojos?
USO, amb bon criteri, afirma que negociar implica cedir, però hauria d'entendre que poca cosa es pot negociar quan tot ho han cedit des del principi. Poques reivindicacions es poden aconseguir quan s'acusa els sindicats d'intransigents i s'adula l'empresa per la seua tolerància. Això, és tocar l'arpa. Tot plegat, un frau sindical.